Meny Stäng

Andra sittmöbler

Trots att gungstolar ofta är väldigt bekväma att sitta, så är det i vissa situationer mer passande med en annan typ av sittmöbel. Idag finns dess av flera olika slag, för att du ska kunna välja en som passar för ditt specifika ändamål.

Stolar

Den absolut vanligaste sittmöbeln, som även blir en slags grundmall till andra varianter är stolen. Grundmodellen av en stol består utav en sittyta med ryggstöd som stöttas upp utav ett antal, oftast fyra, likadana ben. Hur dessa är utformade samt vilka material dem är i skiljer sig otroligt mellan modellerna och idag finns det stolar i trä, metall, plast och massa andra material. Du kan antingen köpa stolar i par, eller para ihop flera olika modeller för en rolig mix.

Sittmöbler

Pallar

Den sittmöbel som oftast tar minst plats är pallen, som kan se ut på flera olika vis. En vanlig modell är den som ser ut som en stol, men med undantag för att man har plockat bort ryggstödet. Pallen kan vara en bra extra sittplats att plocka fram vid behov, då den även finns i modeller som går att vika ihop. Dessutom kan pallar av samma modell gå att stapla på varandra. Här hittar du snygga pallar.

Fåtöljer

Om du vill ha en sittmöbel med otrolig komfort så är fåtöljen ett mycket bra val. Förutom att den är helt och hållet vadderad, har den ett högt nackstöd som ibland komplimenteras med en nackkudde. Dessutom har en fåtölj stoppade armstöd, som ger dig chansen att slappna av i hela kroppen. Fåtöljer finns i flera olika material och prisklasser, för att du ska kunna hitta en modell som passar dig. Här hittar du fåtöljer.

Soffor

Sedan finns det ju även sittmöbler som ger plats åt flera personer på en och samma gång. Här är soffan den allra vanligaste, som finns i flera olika modeller. Till exempel finns det kökssoffor som oftast är utformade i trä och placeras ihop med ett matbord och tillhörande stolar. Den mer klassiska soffmodellen är den som har stoppade dynor och kanske står tillsammans med tillhörande fåtöljer. Idag finns soffan i flera olika utföranden och flera butiker kan till och med erbjuda dig tjänster där du själv får utforma en soffa efter dina egna behov i form utav storlek, antal kuddar och färger.